Eagle Beach - Strand met laagbouw hotels, rustig en niet zo druk Vrouwen zitten op strandstoelen op het strand Baby Beach, een lievelingsstrand van vele, ligt ten oosten van Aruba

TUI: Retourticket Aruba
vanaf Euro 499,-

excl. € 15,- boekingskosten
en € 2,50 Calamiteitenfonds

Aruba Beaches

De stranden van Aruba, en er zijn er veel, behoren tot de schoonste, breedste en meest aantrekkelijke van het Caribisch gebied. De gehele zuidkust van het eiland, de goudkust, bestaat uit stranden en bijbehorende kleine en grotere hotels. Desondanks zijn de stranden openbaar en u kunt het strand bereiken door de lobby van een hotel of door direct aan het strand te parkeren.

De naakstranden:

Nudisme van welke aard dan ook is illegaal en een belediging naar de Arubaanse bevolking. Echter, er zijn veel zeer afgelegen kleine stranden langs de noordoostkust, sommige alleen te bereiken met een jeep met goede aandrijving, waar je hoogstwaarschijnlijk alleen bent en kan doen wat je wil, rekening houdend met een mogelijke onderbreking door andere jeeps of paardrijders. Er zijn geen voorzieningen op die strandjes en de branding is te ruw en gevaarlijk om te zwemmen.

Topless zonnen

Topless zonnen en zwemmen is niet wettelijk verboden, en wordt getolereerd op de meeste stranden in de hotelgebieden, maar niet op het hotelterrein! Bekende topless-stranden zijn Eagle & Manchebo Beach en het Renaissance eiland.