Vlag van Aruba Witte stranden van poederzand Noordkust - aardig wat golfslag

TUI: Retourticket Aruba
vanaf Euro 499,-

excl. € 15,- boekingskosten
en € 2,50 Calamiteitenfonds

Over Aruba in het algemeen

Aruba is een van de meest zuidelijke eilanden van de Kleine Antillen (= ABC-eilanden = Aruba, Bonaire en Curaçao) en ligt het meest westelijk van die groep. Het ligt ongeveer 24 km voor de kust van Venezuela. Op een heldere dag is Venezolaanse vasteland zichtbaar vanaf de zuid-oost kust, en ongeveer 67 km, of 20 minuten met het vliegtuig, verwijderd van het dichtstbijzijnde Caribische eiland Curaçao.

Aruba is een van de 4 landen dat samen het Koninkrijk der Nederlanden vormt, samen met Nederland, Curaçao en Sint Maarten (Bonaire, Saba en Sint Eustatius zijn bijzondere gemeenten binnen het land Nederland). De Arubanen hebben dan ook de Nederlandse nationaliteit en paspoort.

Door de windrichting is het noorden van het eiland ruig met woeste golven en de zuidkust juist rustig met een prachting 11 kilometer lang wit zandstrand. Het eiland heeft een oppervlakte van 193 vierkante kilometer en is op het breedste punt 8 kilometer breed en 30 kilometer lang. Aruba is een eiland om makkelijk te verkennen, de wegen zijn in goede staat, de wegwijzers duidelijk, en, laten we eerlijk zijn, het is moeilijk om te verdwalen op een eiland waar de kust is nooit meer dan 4 kilometer verderop ligt.

In het kort

Volkslied Aruba Dushi Tera
Hoofdstad Oranjestad
Taal Papiament en Nederlands
Munteenheid Arubaanse florin (AWG)
Tijdzone AST (UTC-04)
Vliegveldcode AUA
Internet TLD .aw
Telefoon 297
Electriciteit 120V/60Hz (Noord-Amerikaanse stekker)
Hoogtse punt Ceru Jamanota
188 m