Alto Vista Chapel Casibari Rock Formation Vuurtoren  California Lighthouse

TUI: Retourticket Aruba
vanaf Euro 499,-

excl. € 15,- boekingskosten
en € 2,50 Calamiteitenfonds

Aruba Bezienswaardigheden - Attracties

Alto Vista Chapel

Alto Vista Chapel

De kapel werd gebouwd in 1952 op de plek waar de eerste katholieke kerk van Aruba werd gebouwd in 1750 door de Spaanse missionaris, Domingo Antonio Silvestre. De gele kapel is bereikbaar via een slingerweg, die gemarkeerd is met witte kruisjes. Het is een rustgevende plaats temidden van het Arubaanse platteland. Naast de chapel ligt het "Peace Labyrinth"

Arikok National Park

Arikok National Park

Rondom de berg Arikok ongeveer in het midden van het eiland ligt een beschermd natuurgebied, waar enkele van de oudste Arawak tekeningen te vinden zijn, evenals uitgezette routes die de grote verscheidenheid van Arubaanse planten en dieren tentoonstellen, zoals de divi divi-en kwihi bomen, zeldzame en exotische cactussen, Aloë, tropische bloemen, vogels en ‘iguanas’. Er is ook een authentiek Arubaans "cunucu" huis, "cas ditorta," gemaakt van modder en gras. Samen met het beschermde kustgebied omvat het Arikok Nationaal Park 18 procent van het eiland.

Ayo Rock Formations

Ayo Rock Formations

Torenhoge stenen keien, geplaats in deze buurt, een apart ontwerp, gecombineerd met de rustige omgeveing van Ayo, geeft de bezoeker een gevoel van ontzag, en maakt het begrijpelijk dat dit gebied werd gezien als een heilige plaats door de oorspronkelijke eiland bewoners (de Arawak-indianen).

Bushiribana Ruïnes - Restanten van een goud-smeltoven

Bushiribana Ruins - Aruba's Gold Mine Smelter Ruines

De resten van een goud-smeltoven die werd gebouwd van natuursteen in 1825 en actief was voor het grootste deel van de 19e eeuw. De ruïnes, voornamelijk afbrokkelende muren en graffiti, zijn interessant voor hun historische waarde, maar er zijn geen gidsen of toelichtend materiaal aanwezig. Er wordt gezegd dat de smeltoven, in de periode van 90 jaar dat de oven operationeel was, ongeveer drie miljoen pond goud heeft geleverd.

California Lighthouse

California Lighthouse

De stenen vuurtoren was ontworpen door een Franse arcitect in 1910 en is gebouwd op Aruba tussen 1914 en 1916. De vuurtoren is genoemd naar de S.S. California, een houten zeilboot dat in de buurt gezonken is.

Casibari Rock Formation

Casibari Rock Formation

Deze rotsformatie zijn clusters van enorme rotsblokken in een gebied even ten noorden van Hooiberg. Deze rotsformatie, uniek voor de meer typische kenmerken van het gebied, op onverklaarbare wijze stijgt uit de woestijn bodem, maakt het een ongewone setting. Sommige van de rotsen wegen enkele tonnen en beschikken over bijzondere vormen. De regering van Aruba heeft wandelpaden en trappen door de rotsformatie waardoor wandelaars naar de top van de rotsformatie kunnen komen en genieten van een prachtig uitzicht over Aruba.

Donkey Sanctuary Aruba - Ezelopvang

Donkey Sanctuary Aruba

Met het doel om ezels te redden is deze stichting in 1997 begonnen met opvang. Ze werken op een non-profit basis en uitsluitend met vrijwilligers. Hoewel de ezel niet oorspronkelijk op Aruba voorkomt, is hij hier al meer dan 500 jaar bekend. Aanvankelijk werd de ezel als lastdier en voor vervoer gebruikt, maar dat veranderde toen de auto in opkomst kwam. In de jaren ’70 raakte het voortbestaan van de wilde ezelpopulatie op het eiland in gevaar toen een dodelijke ziekte bijna alle dieren trof. Slechts 20 ezels overleefden deze epidemie.

Fort Zoutman en de Willem III Toren

Fort Zoutman And Willem III Tower

Een in verschillende fasen tot stand gekomen complex met voormalig fort en voormalige vuurtoren en stadstoren. Beide objecten werden in 1974-1980 gerestaureerd. Het gehele complex werd tenslotte op 15 september 1983 opgeleverd. Daarna is er het Historisch Museum in gevestigd. Er zijn gebruiksvoorwerpen uitgestald die eeuwen teruggaan, van de tijd van de Spaanse en Nederlandse kolonisatie tot het recente verleden. Voorwerpen die deel uitmaakten van inrichting van de huizen alsmede instrumenten, gebruikt bij de aloëteelt en de goudwinning zijn er te vinden.

Lourdes Grotto

Lourdes Grotto

Op weg naar de NoordOost kust vanaf San Nicolas is een uniek Rooms-Katholiek heiligdom gebouwd in de rotsen. De grot is gelegen in Seroe Preto (zwarte heuvel). De Lourdes Grotto, genoemd naar de beroemde Franse religieuze monument, was gebouwd onder toezicht van de priester "Erkamp" en parochianen in het jaar 1958. Een beeld van de Maagd Maria weegt 700 kilo, en werd gehesen op haar plaats in de grot.
Elk jaar op 11 februari (het feest van "Lieve Vrouwe van Lourdes") is er een processie vanuit de St. Theresita kerk in San Nicolas naar de grot toe, waar een mis wordt uitgevoerd.

Natural Bridge - (ingestort op 2 september 2005)

Natural Bridge collapsed

Dit was een van Aruba's meest populaire attracties. De Natural Bridge was gevormd door koraalsteen dat over de jaren heen door de de woeste golven was uitgesleten in de vorm van een brug en was een van de grootste ter wereld. De brug stond ongeveer 7 meter boven de zeespiegel en had een lengte van meer dan 30 meter.
Het bezoeken is gratis en er zijn geen openingstijden. Wel vindt u er een klein winkeltje en restaurantje dat dagelijks geopend is.

Natural Pool

Natural Pool - Couple swimming

De Natural Pool of 'conchi’ genaamd "Cura di Tortuga" is een geheim, een verborgen zwembad aan de noordkust, omgeven door rotsen en daardoor de ideale locatie voor een moment van totale ontspanning.
De Natural Pool ligt in een van de meest ruige landschappen van Aruba, waardoor de bezoeker zich een echte ontdekkingsreiziger voelt wanneer hij ernaartoe rijdt. Duiken vanaf de rotswand in het afgebakende zwembad van zeewater is de belangrijkste reden waarom velen toch even van de vaste route afwijken.

Quadiriki Grotten

Quadiriki Caves

Hier vind je Arawak petroglyfen. De naam Quadiriki is ook van oorsprong Arawak. Dit is niet de enige plek op het eiland waar de Arawak stam hun tekeningen achterliet van mensen, vissen en andere voorwerpen, maar het is wel de meest toegankelijke. De grotten, hoog gelegen in een muur van een kalkstenen rots, bestaan uit verschillende ruimtes. De eerste twee kamers, ongeveer net zo ver als je kunt gaan, zijn vochtig en donker, gevuld met vleermuizen en druipstenen beschilderd met graffiti en petroglyfen. Aan de voorzijde van de grot is een kleine post die zaklampen verhuurd, een absolute aanrader als u er niet zelf een bij heeft. De post is dagelijks geopend van 10.00 – 18.00 uur.