Vliegtuig is aan het landen op het vlieveld van Aruba Aserca Airlines Jet Blue

°C - °F

meer weersverwachting...

Live Webcams

TUI: Retourticket Aruba
vanaf Euro 499,-

excl. € 15,- boekingskosten
en € 2,50 Calamiteitenfonds

Aruba Vliegveld - Queen Beatrix International Airport

Aruba’s moderne Queen Beatrix International Airport is toegankelijk voor commerciële straalvliegtuigen zo groot als de Boeing 747. Verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Aruba, en er zijn verbindingen mogelijk naar alle delen van de wereld.

Let op dat bij KLM de vertrekbelasting en/of luchthavenbelasting van Aruba en Curacao (indien u een overstap/tussenstop heeft op Curacao en vliegt met Insel Air tussen de eilanden) NIET INBEGREPEN IS!!! Dit zien we bijna altijd bij de aanbiedingen van KLM (dus dan niet All-In), en dan praten we niet over de lange tussenstop van soms wel meer dan 9 uur!!!

Luchthavenbelasting

De luchthavenbelasting op Aruba is $ 33,50 voor Europese bestemmingen (Het is meestal opgenomen in het gekochte ticket), en voor verterk naar de VS $36,75.

Terugvliegen naar huis

Bij steeds meer luchtvaartmaatschappijen kunt u vooraf inchecken via het internet. Hou er rekening mee dat u zeker 2 uur van tevoren op de luchthaven moet zijn als u reist naar Europa, en zeker 3 uur als u vertrekt naar de Verenigde Staten!

Vliegen vanuit Aruba naar de VS

De Amerikaanse douane is op de luchthaven van Aruba. Vandaar dat u zeker 3 uur van te voren aanwezig moet zijn, want dit duurt vooral voor niet-Amerikanen erg lang! De gates 5, 6, 7 en 8 zijn normaal gesproken voor de vluchten naar de VS, alleen in zeer drukke tijden kan ook de 1, 2, 3 en 4 gebruikt worden.

Vliegen vanuit Aruba naar overige bestemmingen

Als u vliegt met alleen handbagage naar Bonaire, Curacao, St. Maarten, dan is meestal 1 uur van tevoren inchecken meestal genoeg. Voor overige vluchten tussen de 2 3n de 3 uur. Vraag het na bij uw luchtvaartmaatschappij.
De gates 1,2,3,4, A en B worden gebruikt.

Parkeren bij de luchthaven

Parkeer instructies

  1. Bij het inrijden van het parkeerterrein trekt u net als in Nederland een parkeerkaart uit de automaat bij de slagboom.
  2. Neem de parkeerkaart mee! Bewaar het niet in uew auto!
  3. Als u weg gaat, betaal dan bij een van de betaalutomaten bij de aankomsthal.
  4. Na uw betaling heeft u 15 minuten om uit te rijden.

De parkeertarieven

  • Awg. 2.50 - Elk uur of een deel ervan.
  • Awg. 25 - Een dag
  • Awg. 50 - Twee dagen
  • Awg. 75 - 3 of meer dagen
  • Awg. 75 - Bij een verloren parkeerkaart of bij wegslepen

Passagiers wegbrengen

Als u alleen even iemand wilt afzetten, kan dat voor de deur, maar hou rekening mee dat er alleen mag worden gestopt om passagiers te laten uitstappen en bagage uit te laden. U kunt hier niet uw auto parkeren. Vanwege veiligheids redenen wordt hier streng op gekeken en wordt uw auto direct weggesleept op uw kosten als u hier parkeert!

Passagiers ophalen

Als u alleen even iemand wilt ophalen, kan dat voor de deur. U kunt hier even stoppen om bagage in te laden en/of passagiers oppikken. U kunt hier niet uw auto parkeren. Vanwege veiligheids redenen wordt hier streng op gekeken en wordt uw auto direct weggesleept op uw kosten als u hier parkeert!