Vlag van Aruba Witte stranden van poederzand Noordkust - aardig wat golfslag

TUI: Retourticket Aruba
vanaf Euro 499,-

excl. € 15,- boekingskosten
en € 2,50 Calamiteitenfonds

Aruba Reisinformatie

Bijna alles wat u moet weten voor uw bezoek aan Aruba is beschreven hier op de website. We kunnen ons echter voorstellen dat u toch nog een korte vraag heeft, dus geven we op deze pagina de antwoorden op de meest gestelde vragen van onze websitebezoekers. Als uw vraag niet wordt behandeld hier en u kunt het antwoord nergens vinden op onze site of op ons Aruba Bulletin Board, of onze Facebook Pagina neem dan gerust contact met ons op.

 

Wat is de beste periode om op vakantie naar Aruba te gaan?

Er is geen verkeerde tijd om Aruba te bezoeken. Temperaturen zijn consequent aangenaam, er is geen regenseizoen, het eiland ligt volledig buiten het orkaangebied, en de zeetemperatuur zit rond de 28 graden het hele jaar lang. Januari, februari en maart zijn de drukste maanden op het eiland. Tijdens carnaval, net voor de lente, zijn er continu optochten, feesten en partijen op het eiland. Als u de voorkeur geeft aan een rustigere periode kunt u uw reis het beste plannen vanaf medio april t/m september. Of, als u genoeg heeft van het winterse weer, neemt u het eervolgende vliegtuig zelfs midden in december. Met andere woorden, kies je eigen tijd. Kom gewoon omdat je dat wilt. Wanneer je wilt.

Aruba is immers niet alleen een plaats waar geluk zo nu en dan op bezoek komt. Het is waar geluk leeft. Het hele jaar door.

 

Hoe te kleden tijdens uw vakantie op Aruba?

Over het algemeen wordt er casual, informele zomerkleding gedragen op Aruba. Voor vrouwen is het eventueel aan te raden een sjaal of hoed mee te nemen om zorgvuldig gekapte kapsel af te schermen tegen de constante tropische wind.

Als u van plan bent om elegante restaurants, nachtclubs of casino’s te bezoeken, zouden een of twee formelere / feestelijke outfits gepast zijn. Wat badkleding betreft dient u te onthouden dat ze alleen aanvaardbaar zijn op het strand, en niet op de straten.

 

Heb ik een paspoort en een visum nodig voor een bezoek aan Aruba?

Paspoort: Ja!
Visum: Soms heb je deze nodig als u geen Europese identiteit heeft, kijk op onze pagina over paspoorten en visums voor meer informatie.

 

Zijn er naakstranden op Aruba? en is topless zonnen toegestaan?

Nudisme van welke aard dan ook is illegaal en een belediging naar de Arubaanse bevolking. Echter, er zijn veel zeer afgelegen kleine stranden langs de noordoostkust, sommige alleen te bereiken met een jeep met goede aandrijving, waar je hoogstwaarschijnlijk alleen bent en kan doen wat je wil, rekening houdend met een mogelijke onderbreking door andere jeeps of paardrijders (en een kans op een boete). Er zijn geen voorzieningen op die stranden en de branding is te ruw en gevaarlijk om te zwemmen. Topless zonnen en zwemmen is niet wettelijk verboden, en wordt getolereerd op de meeste stranden in de hotelgebieden, maar niet op het hotelterrein!

 

Mobiel - GSM

Aruba heeft diverse mobiele netwerken. Hou rekening mee met hoge kosten bij bellen, gebeld worden en zeker met dataverkeer (bij smartphones). Vraag aan uw provider wat de kosten hiervan zijn.
Voicemail aan hebben kan erg veel geld kosten!!! Zonder dat u deze afluistert!!!

Oplossingen:
Als u een simlock-vrije toestel heeft, dan kun u een PrePaid-simkaart kopen, of u kunt er 1 huren.
"Een lokale mobiele telefoon huren" kan ook erg handig zijn!

 

Telefoonkaarten en internationale gesprekken

Aruba biedt verscheidene opties om internationaal te bellen; u kunt gebruik maken van de vaste lijn, door de code voor een buitenlijn in te toetsen gevolgd door het nummer.

U kunt ook collect bellen of met uw creditcard. U kan een collect call of creditcard telefoongesprek voeren op een van de blauwe telefoons meestal gelegen nabij de lobby van het hotel en ook in het stadscentrum. Bij deze telefoons vindt u de instructies over het gebruik.

Het is raadzaam gebruik te maken van telefoonkaarten om internationale gesprekken te voeren. De telefoonkaarten worden verkocht bij tankstations, mini markten, supermarkten en bij de verschillende Setar teleshops. Kaarten, zoals de Ventaha zijn er meestal in verschillende waarden; tussen de $5, $15, $20 en $30.

TIP!: Het Internetbellen (bellen via Skype of Voip) is goedkoop of zelfs gratis, kijk naar gratis Wifi-netwerken en/of maak gebruik van internetfaciliteiten van uw hotel.
Kijk hier voor een internet-toeganglijst.

 

Vanaf welke leeftijd mag ik drinken / gokken

De wettelijke leeftijd voor zowel drinken als gokken is 18 jaar. Het is echter niet op grote schaal toegepast. U zal meestal niet worden gevraagd om identificatie.

 

Kan ik met mijn huisdier naar Aruba?

Honden en katten uit de meeste landen zijn toegestaan, mits zij een geldige hondsdolheid inenting en gezondheidscertificaat van een dierenarts hebben. Dieren uit Zuid-en Midden-Amerika zijn niet toegestaan. Echter, in de meeste hotels zijn geen huisdieren toegestaan. Neem hierover vooraf contact op met uw hotel.

 

Elektriciteit - Heb ik een wereldstekker nodig?

Elektriciteit is 110 volt, 60 AC cyclus, hetzelfde als in de Verenigde Staten. Bezoekers uit landen met andere type stekkers worden geadviseerd een wereldstekker mee te nemen en apparatuur nakijken of ze 110 volt aankunnen. (Veel hotels hebben haardrogers, strijkijzers e.d. in de kamer, u kunt dit navragen bij uw hotel).

 

Is het water drinkbaar?

Aruba heeft puur, verfrissend water, gedistilleerd in werelds tweede grootste zoutwater zuiveringsinstallatie, en is volkomen veilig.

 

Belastingen

Aruba kent officieel 7.5% kamerbelasting bij alle accommodaties, en eventueel 2% AHATA-bijdrage.

 

Tijd, Tijdsverschil en tijdzone

Aruba valt in de Atlantic Standard tijdzone. In de winter is het op Aruba 5 uur vroeger dan in Nederland en in de zomer wordt dit verschil 6 uur.

De actuele tijd op Aruba is
(24-uur tijdsaanduiding)
De actuele tijd in Nederland is
(24-uur tijdsaanduiding)

 

Fooi

Een fooi van 10% tot 15% is meestal opgenomen in uw rekening onder zogeheten service kosten (service charge). Zo niet dan is een fooi van 10% tot 20% gebruikelijk, afhankelijk van de service die u heeft ontvangen.