Meiden op het strand met hun snorkel, duikbril en flippers Meis is aan het snorkelen

TUI: Retourticket Aruba
vanaf Euro 499,-

excl. € 15,- boekingskosten
en € 2,50 Calamiteitenfonds

De snorkelplekken op Aruba

Snorkelplekken aan de Noordkant

Aruba heeft mooie en leuke snorkelplekken, maar je moet het wel weten waar deze zijn want snorkelen op Eagle of Palm Beach is niet leuk. Vandaar deze pagina met de beste plekken om te gaan snorkelen.

de plekken aan de noordkant
1. Arashi Baai - Arashi Beach
Poederwit zandstrand met af en toe wat stenen, in kalm water lekker te zwemmen. Geen faciliteiten aanwezig, wel een paar palapas (parasols met palmboombladeren) die voor schaduw zorgen. Bereikbaar met de bus (10 minuten lopen vanaf de bushalte van Malmok) met de auto (parkeerplaats aanwezig) en met de taxi.
Aan de rechterkant van het strand is de baai, hier is het goed snorkelen maar hou rekening mee met de stroming die soms heel sterk kunnen zijn. Flippers aan hebben is aanbevolen.
2. Boca Catalina I en II
Nummer I (noord) is een zeer kleine strand, met wat oude palapas, geschikt voor zonnebaden. Heeft weinig of geen parkeerplaatsen, maar wel goed snorkelen. Nummer II is de officiële Boca Catalina, een paar palapas, kalm en ondiep water met heel veel vis. De meeste snorkeltochten per boot stoppen hier.
3. Malmok Beach
Nog geen 50 meter van Boca Catalina is er een heel klein strandje (meer een ingang naar het water), met heel veel stenen, maar behoort tot een van Aruba's beste snorkelplekken. Het is er rustig (meestal ben je de enige). Maar... geen schaduwplekken of enige andere faciliteit.
4. Antilla Scheepswrak
Een 122 meter lange Duitse vrachtschip die gezonken is en op 18 meter diep ligt. Het wrak is de thuisbasis van vele tropische vissen en koraal. De plek is te ver van de kant af om er naar toe te snorkelen. Boek een snorkeltocht om er te gaan snorkelen.
 

Snorkelplekken aan de Zuidkant

de plekken aan de zuidkant
5. Renaissance Island (prive-eiland)
Een geweldige plek voor snorkelaars en zonneaanbidders. Gratis toegankelijk voor gasten van Renaissance Resorts op Aruba, met een dagpas is het mogelijk voor niet-gasten (niet goedkoop).
6. Palm Island (prive-eiland, betaald)
Het koraalrif is echt een van Aruba's meest spectaculaire snorkelplekken. Snorkelen kan zowel ondiep water als in diep water. Kosten om er naar toe te gaan begint bij ongeveer USD 100 per persoon en voor 4 uur verblijf op het eiland en voor 8 uur ongeveer USD 125. Snorkelmateriaal wordt erbij aangeboden net als instructies. Ook een begeleidende snorkeltocht is in de prijs inbegrepen en deze tochten worden 2x per dag gedaan. Verder is het een all-inclusive deal, dus een open bar en buffet (all-you-can-eat).
7. Mangel Halto
Een favoriete plek bij de Arubanen zelf om te gaan picknikken, zwemmen en snorkelen. Mooi poederwit strand, ondiep water. Goed bereikbaar met de bus, auto en taxi.
8. Saventa Beach
Het begint met ondiep water, en dan een beschermd rif met echt heel veel onderwaterleven! Een verborgen pareltje!
9. Rodgers Beach
Poederwit strand, uitstekend zwemmen en een mooie snorkelplek. Helaas geen faciliteiten meer... Wel bereikbaar met de auto of taxi.
10. Baby Beach
Een van Aruba's meest bezochte strand na de stranden bij de hotels. In de afgelopen jaren zijn er nu faciliteiten zoals toiletten, diverse snackbarretjes, strandhutjes. Het is een poederwit strand en ondiep en rustig water. Maar voor snorkelen is het net ervoor en er net buiten de baai het beste. Echter: wees heel voorzichtig, snorkel het liefst met een snorkelvest en flipers, want de stroming kan zeer verradelijk en sterk zijn! Bereikbaar met de auto of taxi.